вівторок, 14 лютого 2012 17:49

З Клюєвим РНБО стане центром виборчої кампанії Партії регіонів - політолог

З Клюєвим РНБО стане центром виборчої кампанії Партії регіонів - політолог
Андрій Клюєв

Призначення на чолі Ради національної безпеки і оборони Андрія Клюєва може свідчити про те, що Партія регіонів під час виборчої кампанії на всю потужність використовуватиме адмінресурс, зокрема і силові структури.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.

"Представники Партії регіонів зсилаються з уряду і сім'я починає розпиляти своїх людей в усіх місцях, де тільки можна мати вплив. А саме вплив політичних інституцій, зокрема партій і переважно Партії регіонів, стає все менший і менший", - наголосив він.

Політолог підкреслив, що Рада національної безпеки і оборони завжди була "органом для заслання, для почесної відставки тих людей, які працювали в уряді, або на інших посадах, де щось можна вирішувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров про виборчий штаб Януковича

Але зараз, за словами Тарана, РНБО може змінити свої функції і стати певним "штабом" виборчої кампанії Партії регіонів.

"Єдиним "порятунком" для Клюєва може бути те, що якщо раптом РНБО переміститься у центр впливу виборчої кампанії, якщо там буде концентруватися штаб. І не даремно Клюєв був призначений головою штабу фактично нещодавно. Якщо він в межах РНБО буде очолювати штаб, це можна сприймати як підвищення (для Клюєва)", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корчинський попередив: Саламатін і Калінін віддадуть Україну на поталу Росії

"Але в цьому разі треба константувати, що Партія регіонів буде використовувати на повну потужність весь адмінресурс і всі інструменти, які має у своєму арсеналі РНБО, в тому числі і силові стурктури, які найблільш впливові в цьому органі, - наголосив Таран. - Це означає, що Партія регіонів буде використовувати всі силові можливості для того, щоб отримати якісь вищі результати на виборах".

Відповідаючи на запитання, хто після Андрія Клюєва може стати першим віце-прем'єром, експерт висловив переконання, що це буде хтось із "сім'ї", тобто з найбільш наближених до президента Віктора Януковича людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович попередив, що в Азарова відбудуться зміни

"І я не думаю, що це буде дуже публічна людина, це буде людина, наближена до сім'ї. Як і останні всі призначення", - наголосив він.

"Зараз відбувається кадрова революція. Перший етап революції відбувся, коли Партії регіонів і Янукович вичищали всіх людей із попередньої влади, а зараз відбувається друга хвиля кадрової революції, суть якої в тому, що Янукович витісняє людей Партії регіонів, призначаючи вийнятково людей, пов'язаних із власною сім'єю", - підсумував Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович може скомандувати стріляти в людей - нардеп

Нагадаємо, сьогодні президент призначив Андрія Клюєва Секретарем Ради національної безпеки і оборони України. До цього він обіймав посаду першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі України. Відповідно, Янукович звільнив з посади секретаря РНБО Раїсу Богатирьову і призначив її міністром охорони здоров'я, звільнивши з цієї посади Олександра Аніщенка.

Зараз ви читаєте новину «З Клюєвим РНБО стане центром виборчої кампанії Партії регіонів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути