субота, 25 червня 2022 04:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Рєзніков пояснив, для яких цілей окупанти використовували "вишки Бойка"

Рєзніков пояснив, для яких цілей окупанти використовували "вишки Бойка"
Російські окупанти використовували бурові платформи у Чорному морі для захисту свого флоту. Фото: Цензор

Російські окупанти використовували бурові платформи у Чорному морі для захисту свого флоту від українського ракетного комплексу "Нептун".

Про це в ефірі Freedom повідомив міністр оборони України Олексій Резніков. За його словами, противник на "вишках Бойка" не лише крав газ в України, а й розміщував на них станції радіоелектронної боротьби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков повідомив, скільки снарядів за одну годину використовують окупанти по ЗСУ

"Росіяни використовували їх як захист своїх кораблів, ховаючись за ними, щоб наш чарівний "Нептун" не міг дістати їх своїми системами наведення. Ось так сталося, що хтось невдало палив на тих вишках і тепер вони не використовуються для тієї мети, яку задумали росіяни", - зазначив міністр.

У відповідь на прохання підтвердити удар по платформах глава Міноборони сказав, що всі бачили супутникові знімки.

"Всі бачать - космос (супутникові знімки - Gazeta.ua) - зайшли та подивилися, вони горять. Уражені, що ж тут підтверджувати", - підкреслив Резніков.

Уранці 20 червня військові Збройних сил України завдали удару по бурових установках Чорноморнафтогазу.

Згадані бурові вишки захопили підрозділи збройних сил Російської Федерації у березні 2014 року під час окупації Криму. Ідеться про вишки "Петро Годованець" і "Україна", відомі як "вишки Бойка", що належали Чорноморнафтогазу. Вишки на той час містилися в територіальних водах України на Одеському газовому родовищі.

Ще 2011-го журналісти-розслідувачі викрили корупційну аферу із закупівлею двох бурових нафтових платформ. Їх через офшорні фірми-прокладки купив Чорноморнафтогаз, заплативши приблизно $400 млн за кожну. Ця схема стала відома в Україні як "вишки Бойка", оскільки саме нардеп Юрій Бойко в той час очолював міністерство енергетики й вугільної промисловості.

Зараз ви читаєте новину «Рєзніков пояснив, для яких цілей окупанти використовували "вишки Бойка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути