Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2013 14:38

Рибак саботує проведення позачергової сесії Ради - опозиція

Рибак саботує проведення позачергової сесії Ради - опозиція
Володимир Рибак досі не повідомив опозицію про своє рішення щодо позачергової сесії. Фото: day.kiev.ua

У четвер опозиція передала голові Верховної Ради Володимиру Рибаку вимогу скликати позачергову сесію парламенту.

Проце повідомляє пресс-служба "Фронту змін".

Перед цим, у середу, 23 січня, управління кадрів апарату Верховної Ради офіційно підтвердило збір понад 150 підписів на підтримку ініціативи про скликання позачергової сесії парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція передала спікеру 158 підписів для для скликання позачергової сесії

"Сьогодні вранці відповідна вимога лягла на стіл голови парламенту. Наразі в опозиції немає інформації, чи прийняте головою ВР рішення про проведення позачергової сесії", - йдеться в повідомленні.

Водночас опозиціонери повідомляють, що в апараті Верховної Ради відмовляються реєструвати проекти постанов, розроблені і підписані лідерами трьох опозиційних фракцій Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком та Олегом Тягнибоком, які вони пропонують розглянути на позачерговій сесії.

Ці постанови стосуються заслуховування інформації генерального прокурора, глав МВС та СБУ, висловлення недовіри генеральному прокурору та політичної відповідальності керівників МВС та СБУ.

Наразі проекти документів, які пропонується розглянути на позачерговому засіданні Верховної Ради, перебувають у спікера парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери знову піаряться на Тимошенко та Луценку - "регіонал"

Із законопроектів, які опозиція пропонує винести на позачергову сесію, зареєстровано тільки постанову про створення тимчасової слідчої комісії щодо порушень Конституції при ув'язненні Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Її вніс член фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль.

"Ми зробили вже все, чого вимагає законодавство для скликання позачергової сесії. Ми вимагаємо припинити мовчанку, в яку впав спікер парламенту після повідомлення про збір опозиційними фракціями 158 підписів, і нарешті оголосити про час проведення позачергової сесії Верховної Ради", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Рибак саботує проведення позачергової сесії Ради - опозиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути