неділя, 08 вересня 2013 11:37

Рибак пообіцяв звільнити Тимошенко до Вільнюського саміту

Рибак пообіцяв звільнити Тимошенко до Вільнюського саміту
"На Вільнюський саміт Україна приїде готова для підписання асоціації" - Рибак ФОТО: news.mail.ru

Глава Верховної Ради Володимир Рибак запевнив європейських партнерів, що на Вільнюський саміт Україна приїде готова для підписання асоціації.

Рибак пообіцяв, що Україна вже у жовтні виконає всі умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи правові рішення проблеми з визволенням Юлії Тимошенко і лікуванням її в Німеччині. Про це спікер заявив на європейській конференції з зовнішньої політики і безпеки, що проходила у столиці Литви Вільнюсі.

Як повідомляє ВВС Україна, несподівано в дискусіях учасників форуму тема України посіла перше місце.

Глава Верховної Ради запевнив європейських партнерів, що Україна витримає будь-який тиск з боку Росії і, незважаючи ні на що, досягне своєї мети.

"Ми виконаємо всі умови вже у жовтні, включаючи правові рішення проблеми з визволенням Юлії Тимошенко і лікуванням її в Німеччині. Останні штрихи зараз узгоджуються з нашими європейськими партнерами. На Вільнюський саміт Україна приїде готова для підписання асоціації" , - сказав Рибак.

У свою чергу, висловлюючи загальну думку держав Євросоюзу щодо тиску Росії на Україну, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс сказав, що подібна поведінка неприпустима і це негативно відіб'ється на відносинах ЄС і Росії .

"Це вплине на діалог між Росією та Європейським Союзом. Серед прагматичних чинників є ще вимір цінностей. І один з них - це вибір. Його Україна зробила. І Євросоюз більше не дозволить тиснути на неї" , - попередив Росію литовський міністр.

Цього разу ЄС вирішив зміцнити свої слова конкретними справами. У Вільнюсі оголосили про створення Фонду безпеки країн Східного партнерства. Спонсорами фонду виступили відразу десять країн ЄС. Вперше в історії Європейський Союз буде фінансувати військову, енергетичну, економічну, кібернетичну та інші оборонні галузі країн, які не є членами спільноти.

Зараз ви читаєте новину «Рибак пообіцяв звільнити Тимошенко до Вільнюського саміту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути