середа, 06 листопада 2019 09:35

Рябошапка назвав "величезну проблему" у справі Гандзюк

Рябошапка назвав "величезну проблему" у справі Гандзюк
"Її не хотіли розслідувати", — Рябошапка. ФОТО: газета "День"

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка назвав небажання прокурорів розслідувати вбивство активістки Катерини Гандзюк величезною проблемою цієї справи.

Про це він заявив в інтерв'ю Lb.ua.

"Я не буду прямо відповідати на це запитання, — сказав генпрокурор на запитання, чи був саботаж з боку прокурорів, які займалися справою. — Скажу лише, що ми поміняли групу прокурорів. У цій справі є величезна проблема.

Її не хотіли розслідувати".

Рябошапка вказав, що "не може" публічно говорити про причини. Натякнув на "середовище" на час вчинення злочину, яке вплинуло на розслідування. Про яке саме середовище йдеться, не конкретизував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прийшли питати, хто наступна Гандзюк. Репортаж із Банкової

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка на початку листопада обіцяв оприлюднити важливу інформацію щодо розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. 4 листопада минув рік із дня її смерті.

31 липня 2018-го на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада 2018-го Гандзюк померла в лікарні.

П'ятьох виконавців нападу засудили від 3 до 6,5 років ув'язнення. Підозрюваного в організації вбивства Олексія Левіна СБУ шукає разом з Інтерполом. Підозрюваного Ігоря Павловського випустили з СІЗО у травні. Підозрюваний у замовленні вбивства Владислав Мангер, голова Херсонської облради, вийшов під заставу й носить електронний браслет.

Зараз ви читаєте новину «Рябошапка назвав "величезну проблему" у справі Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути