пʼятниця, 08 серпня 2008 09:08

Рудьковський таки возив Ніколаєнко до Парижа (ФОТО)

Авіакомпанія, послугами якої користувався екс-міністр транспорту і зв"язку Микола Рудьковський, коли здійснив скандальний рейс у Париж, заявляє, що на борту літака з ним була модель Олександра Ніколаєнко.

Це стало відомо у ході чергового засідання Печерського райсуду Києва у справі Рудьковського, пише газета "Сейчас".

Після місячної перерви процес досі перебуває у стадії допиту свідків суду й ускладнюється їхньою неявкою.

У понеділок мали бути заслухані троє свідків, але жоден з них не з"явився на засідання.

Через це судді довелося змінити порядок вивчення доказів і перейти до розгляду письмових показань свідків, які вмістилися у п"ятьох томах.

Під кінець засідання суддя оголосив, що у матеріалах справи є акти виконаних робіт компанії "Чалленж Аеро", яка 10-12 червня здійснила переліт за маршрутом Київ-Париж-Київ з пасажирами на борту Миколою Рудьковським та Олександрою Ніколаєнко.

Протягом усього засідання, пише газета, Рудьковский на те, що відбувається у залі не звертав уваги. Він то щось замальовував у блокноті, то, відкинувшись на спинку стільця, позіхав із закритими очима.

Коли ж, зачитуючи акт виконаних робіт авіакомпанії, суддя озвучив прізвище Ніколаєнко, у залі оживилися всі, крім самого Рудьковського. Він, як і раніше, сидів із закритими очима, відкинувшись на спинку стільця.

Як з"ясувалося, адвокати Рудьковского просили слідство взяти у неї показання. Але слідчий з особливо важливих справ столичної прокуратури, який вів цю справу, не задовольнив прохання адвокатів. Він запевняв, що її показання не можуть вплинути на хід розслідування.

Цікаво, що раніше в оточенні моделі її спільний політ із Рудьковським заперечували: "Цього дня 9 червня Саша разом з Людмилою Бікмулліною були в Києві на врученні премії Катерини Осадчої "Топ-10 світських леді України". Ніколаєнко абсолютно необґрунтовано втягнули в політичний скандал", - говорилося у газеті "Сегодня".

Нагадаємо, кримінальна справа стосовно Рудьковского порушена по ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу слідчим відділом прокуратури Києва за матеріалами СБУ.

Екс-міністр підозрюється у розтраті майже 393 тисяч гривень держкоштів, якими був оплачений його чартер по маршруту Київ-Париж-Київ у червні 2007-го. Судовий процес над екс-міністром розпочався 20-го березня 2007 року.

За матеріалом: Tablo ID.

Фото Дмитра Амідова,  "СЕЙЧАС" та "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Рудьковський таки возив Ніколаєнко до Парижа (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути