пʼятниця, 14 квітня 2017 14:00

Розслідувач Олексій Станчевський про корупційні діяння Сергія Рибалки: Які ще докази потрібні?

Розслідувач Олексій Станчевський про корупційні діяння Сергія Рибалки: Які ще докази потрібні?
Журналіст Олексій Станчевський каже, що продовжує розслідувати корупційні оборудки українських парламентарів і вже готує до монтажу чергову стрічку-викриття. Фото: РБК-Україна

Журналіст Олексій Станчевський, який нещодавно презентував фільм-розслідування "Перевертень з мандатом" про фінансування нардепом Сергієм Рибалкою рейдерського захоплення торговельної мережі АТБ, дав розлоге інтерв'ю про те, як створювали фільм, а також про достовірність зібраних у ньому фактів.

Про це повідомляє УНН.

На запитання, чи не боїться він судового позову від голови парламентського комітету з питань фінансів та банківської діяльності Рибалки, Станчевський відповів:

"А які ще факти потрібні? Просто у партійному офісі Радикальної партії (зацікавленим правоохоронцям, які розпочнуть слідство, я навіть можу назвати його адресу) я зустрічаюся з партійним активістом Радикальної партії Михайлом Помогайбо, який просто на камеру розповідає мені, що разом з Сергієм Рибалкою розробляв та здійснював акції силового тиску на магазини АТБ, головною метою яких було захоплення та закриття компанії АТБ. Які ще докази тут потрібні?"

Олексій розповів і про самі "акції прямої дії" з блокування магазинів АТБ, які відбулися ще взимку в Києві, і повторення яких планував Сергій Рибалка по всій Україні вже у квітні. За словами журналіста, все це за формою дуже нагадувало бандитські нальоти. Яскраві кадри таких безчинств, організованих за депутатські гроші, можна побачити у фільмі "Перевертень з мандатом".

"Саме "блокування", як на мене, нагадувало бандитські нальоти на законослухняний український бізнес. Група людей у складі до 100 осіб збиралася під магазинами АТБ, обклеювала їх величезними стикерами-банерами з наклепницькою інформацією, блокувала вхід покупцям, а всередині магазину нападники заливали все червоною фарбою, кров'ю вбитих тварин та ще й підкидали туди відрізані свинячі голови, які, за задумом організатора нальоту, Сергія Рибалки, мали символізувати голову співвласника мережі АТБ", - розповів Станчевський.

Станчевський додав, що продовжує розслідувати корупційні оборудки українських парламентаріїв і вже готує до монтажу чергову стрічку-викриття.

"Антикорупційна робота нашої маленької команди не зупиняється. Зовсім скоро чекайте нові викриття фактів політичної корупції від українських політиків. І викриття ці стосуватимуться не лише Сергія Рибалки. Корупцію можна зупинити лише публічністю та незворотністю покарання. Перше забезпечимо ми, журналісти, друге – справа наших правоохоронців", - сказав на завершення інтерв'ю Станчевський.

З повним текстом інтерв'ю можна ознайомитися тут.

Фільм "Перевертень з мандатом" можна переглянути тут.

Зараз ви читаєте новину «Розслідувач Олексій Станчевський про корупційні діяння Сергія Рибалки: Які ще докази потрібні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути