Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 07:33

Розповіли, чиї інтереси насправді захищає адвокат Януковича

Розповіли, чиї інтереси насправді захищає адвокат Януковича
Янукович навряд чи взагалі зможе залишити територію Росії. Фото: unian.info

Після вироку Янукович навряд чи взагалі зможе залишити територію Росії. Також рішення суду підведе риску щодо суперечок по Криму. Вирок означатиме, що була державна зрада екс-президента України, наслідком якої стала окупація та анексія Криму.

Як пише "24 Канал", про це розповів Олександр Леонов, виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента". Зазначив, що у справі про державну зраду Януковича є залізна аргументація – відомий лист екс-президента України до Путіна з проханням ввести війська в Україну. Це, стверджує Леонов, документ, який був офіційно зареєстрований у секретаріаті ООН. А значить – пройшов бюрократичну перевірку. І спростувати це неможливо.

При цьому, адвокат насправді захищає не Януковича, а Росію, використовуючи пропагандистські шаблони Кремля.

Олександр Леонов каже: "Лінія адвоката Януковича – це захист позиції Росії, з одного боку, з іншого – насправді він топить Януковича. Якщо адвокат доведе, що в Україні ніби відбувся державний переворот, то тоді Янукович не тільки державний зрадник, а й узурпатор. За українськими законами президент не має права запрошувати іноземні війська. Це може зробити тільки Верховна Рада".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов потролив адвокатів Януковича

І висловив сподівання, що справа Януковича завершиться вже в цьому році. Хоча захист екс-президента буде її затягувати. Однак, зауважує Леонов, затягування вироку буде тільки на руку колишнім регіоналам, які це використають на парламентських виборах.

Януковича звинувачують у держзраді, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни держкордону України, встановленого Конституцією, та веденні агресивної війни.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чиї інтереси насправді захищає адвокат Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути