середа, 09 жовтня 2013 17:16

Розлючені комсомолом "свободівці" у Полтаві відправили прапори Компартії у "смітник історії"
11

Фото: Фото: Таміла МИХЕЄВА

Сьогодні в Полтаві, о 9:00 збираються прихильники Комуністичної партії України. За годину тут "Cвобода" виступатиме проти наміру депутатів відзначити на обласному рівні 95-річчя комсомолу. За командою комуністи голосно викрикують партійні лозунги: "Ленін. Партія. Комсомол", "Пока мы едины - мы не победимы!". Серед них мало молоді, більшість — пенсіонери.

Поступово сходяться мітингувальники "Свободи". Вони тримають прапори опозиційної сили. Один із них несе картонну коробку з прапорами та іншою комуністичною символікою. Незабаром її планують демонстративно спалити.

О 10:15 "свободівці" однією колоною прямують під стіни облради. Там депутати розглядають питання щодо урочистого святкування річниці комсомолу. Дорогою мітингувальники кричать: "Слава Україні! - Героям слава". На підході до адмінбудівлі їх зупиняє близько 40-а міліціонерів, що вишикувалися у два ряди, щоб запобігти можливій сутичці між представниками "Свободи" та Компартії. Мітингувальники обмінюються гострими висловами та партійними гаслами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоно-чорний прапор став офіційний символом "Карпат"

"Депутати обласної ради хочуть прийняти рішення про відзначення на обласному рівні 95-річчя комсомолу. Комунізм — це залишок червоної чуми, який ми повинні винести з Полтави, - говорить у гучномовець голова міської організації ВО "Свобода" Юліан Матвійчук. - Відзначати це свято в незалежній Україні — це повний "брєд". Якщо когось із депутатів мучить ностальгія, то нехай вони собі самі тихенько зберуться та й посвяткують. Але виносити це на загал, знову засмічувати людям мізки — не слід".

Із натовпу "свободівців" хтось викрикує до прихильників компартії: "Зараз понюхаєте залишки комуністичного прошлого".

Із коробки дістають червоні прапори, демонстративно їх топчуть, потім підпалюють. Залишки кидають до коробки з надписом "Смітник історії".

Тим часом кілька представників "Свободи" заходять до сесійної зали. Чекають результатів голосування. На табло з'являються цифри. Більшістю голосів депутати підтримали рішення про урочисте святкування 95-річчя комсомолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не дасть Януковичу 300 голосів на закон про незалежність суддів

"Свободівці" вигукують "Ганьба!". Кажуть, що така позиція депутатів є прямою загрозою для євроінтеграції. Після чого залишають сесійну залу. Представники опозиції зазначають, що на цьому не зупиняться, будуть і далі боротися за соціальну та національну справедливість в Україні.

Не приховує свого розчарування одна з мітингувальниць Ніна Іванова. У руках вона тримає чорно-червоний прапор УПА.

"Чому ви радієте, - кричить до прихильників Комуністичної партії, - Хто придумав ваучери? - комуняки. Заводи позабирали, позакривали. За який чорт кричите?"

Мітинг триває більше години. Після чого всі мирно розходяться.

Зараз ви читаєте новину «Розлючені комсомолом "свободівці" у Полтаві відправили прапори Компартії у "смітник історії" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

235

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути