Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2018 11:58

Розкрили головні питання зустрічі Порошенка та Меркель у Києві

Розкрили головні питання зустрічі Порошенка та Меркель у Києві
Меркель вдруге за 4 роки відвідає Україну. Фото: president.gov.ua

Основними у порядку денному зустрічі президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель будуть питання українсько-німецького партнерства та російської агресії.

Зустріч глав держав відбудеться 1 листопада у Києві, передає прес-служба Порошенка.

"Будуть обговорені актуальні питання двостороннього порядку денного, передусім, конкретні кроки з метою подальшого зміцнення українсько-німецького партнерства. Важливу увагу під час переговорів буде приділено ситуації на Донбасі, в окупованому Криму та акваторії Азовського моря та Керченській протоці. Лідери скоординують подальші спільні кроки з метою забезпечення реалізації Мінських домовленостей і посилення міжнародної коаліції у рамках протидії триваючій російській агресії.

Планується обговорити питання європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також зміцнення енергетичної безпеки України та ЄС як невід'ємного компонента європейської та світової системи безпеки. Під час переговорів, зокрема, йтиметься про зміцнення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та ФРН, а також посилення практичної підтримки з боку ФРН процесу реформ в Україні", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потиснула "криваву руку диктатора" - німецькі політики розкритикували Меркель

Це буде другий візит федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель в Україну з початку російської агресії. Попередній візит відбувся у серпні 2014-го.

Нещодавно політик оголосила, що залишить пост глави партії "Християнсько-демократичний союз Німеччини" і не буде брати участь у виборах.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили головні питання зустрічі Порошенка та Меркель у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути