четвер, 08 липня 2021 14:44

Розкішну яхту Медведчука сховали від санкцій

Розкішну яхту Медведчука сховали від санкцій
Після переоформлення яхта подорожувала узбережжям Хорватії, повідомляють журналісти. Фотоколаж: slidstvo.info

У розкішної п'ятипалубної яхти Royal Romance, якою володіла родина народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, змінився власник. Це сталося в період накладання санкцій на майно та активи нардепа і його сім'ї, повідомляють журналісти Slidstvo.Info.

Судно донедавна було власністю зареєстрованої на Маршаллових островах компанії Fregata Marine Ltd. Її кінцева бенефіціарна власниця — дружина Медведчука Оксана Марченко. Проте яхта змінила власника в березні.

Royal Romance стала власністю фірми Lanelia Holdings Ltd теж із Маршаллових островів. Цієї компанії, на відміну від Fregata Marine Ltd, у декларації Медведчука немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет дав кандидата наук "головному охоронцю" Медведчука

Родина нардепа продовжує користуватися яхтою. Після переоформлення судно подорожувало узбережжям Хорватії, де пришвартувалася 10 квітня, повідомляють журналісти.

Раніше про яхту Медведчука повідомляв екснардеп Сергій Лещенко. Кум президента РФ Путіна заплатив за судно $200 млн, зі слів Лещенка. Яхта має великий басейн, ліфт і номери на 14 гостей і 22 членів екіпажу.

У лютому РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму.

У травні генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру в державній зраді Медведчуку й нардепу від ОПЗЖ Тарасу Козаку.

Печерський районний суд міста Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Розкішну яхту Медведчука сховали від санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути