середа, 07 грудня 2011 13:14

Розгорнеться боротьба до крові між Турчиновим та Кожем'якіним - політолог

Розгорнеться боротьба до крові між Турчиновим та Кожем'якіним - політолог

Без Юлії Тимошенко фракція розпадається, тому йде боротьба за її місце у БЮТі між Олександром Турчиновим, Андрієм Кожем'якіним та Іваном Кириленком.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Йде боротьба за спадок Тимошенко. Кириленко програв цю боротьбу. Тепер залишилися двоє. За всіма законами політичної боротьби, тепер розгорнеться жорстока боротьба до крові між Турчиновим та Кожем'якіним — хто контролюватиме фракцію. Турчинов іде як престолонаслідник, крім того у нього гарні стосунки з Адміністрацією президента. В цьому сенсі призначення Кожем'якіна — це тимчасовий компроміс. Тому скоро розгорнеться боротьба за усунення Кожем'якіна", - сказав він.

Іван Кириленко програв боротьбу за лідерство у фракції "БЮТ-"Батьківщина", бо її більшість контролюють Турчинов із Кожем'якіним.

"Може, Кириленко стане дисидентом і ми побачимо продовження серіалу. І Турчинов, і Кожем'якін хочуть вижити і щоб їх не чіпала влада. Так не буває, що є два спадкоємці на трон. Поки що їх влаштовує такий сценарій, що Кожем'якін керує фракцією від імені Турчинова. Якщо станеться диво і Тимошенко випустять, то невідомо, яка доля чекатиме цих двох. Думаю, що вона не давала згоду на зговір із Яценюком та Адміністрацією президента. Не буває такого, що лідер сидить у в'язниці, а її люди домовляються з адмінресурсом", - додав Небоженко.

Раніше Іван Кириленко заявив, що питання зміни керівника фракції БЮТ-"Батьківщина" обговорювалось з екс-прем'єром Юлією Тимошенко ще рік тому.

Зараз ви читаєте новину «Розгорнеться боротьба до крові між Турчиновим та Кожем'якіним - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути