четвер, 05 грудня 2013 10:10

Розгін Євромайдану планували, наказ віддавали зверху - екс-міністр оборони Гриценко

Розгін Євромайдану планували, наказ віддавали зверху - екс-міністр оборони Гриценко
Фото: telekritika.ua

Кривавий штурм студентського Євромайдану в ніч з п'ятниці на суботу було завчасно спланованим нападом. Про це у своєму блозі на УП пише депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко.

"Цієї ночі мені передали записи радіообміну командирів Беркуту під час нічного штурму Майдану 30 листопада. З радіообміну ясно, що це був заздалегідь спланований напад, з чіткою координацією дій окремих груп спецпідрозділу", - написав він.

"Команди, доповіді, характерні голоси - все це може допомогти слідству відтворити картину злочину, визначити поіменно керівників та окремих виконавців злочинного наказу", - додав він.

"Записи мною передані різним людям для збереження в різних місцях. Про факт їхньго отримання я одразу ж повідомив: з трибуни Майдану, близько 2:30 ночі ", - зазначив Гриценко.

Він повідомив, що в четвер має намір передати записи в Генпрокуратуру.

"Я теж не маю довіри до нинішньої Генеральної прокуратури, але завтра все-таки офіційно пошлю Віктору Пшонці копію цих файлів. Можливо, вони у нього є, не знаю. Захоче - використає в ході слідства. Хоча я впевнений, слідство те об'єктивним зараз не буде (ключове слово "зараз" ). Чому? Тому що наказ Беркуту віддавали зверху. З високого верху" , - зазначив Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Розгін Євромайдану планували, наказ віддавали зверху - екс-міністр оборони Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути