понеділок, 14 червня 2021 12:48

Розгін Євромайдану: два "беркути" отримали по три роки тюрми

Розгін Євромайдану: два "беркути" отримали по три роки тюрми
Колишні "беркута" Віктор Ейсмонт і Володимир Мохонь. Фото: Вікторія Рощина, Hromadske

Двоє колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" Віктор Ейсмонт і Володимир Мохонь отримали вирок - три роки позбавлення волі.

Про це у Facebook повідомила адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська.

"Три реальних роки позбавлення волі "беркутам" Вікторові Ейсмонту та Володимиру Мохоні. Події 30 листопада. Визнано винними та звільнено від відповідальності за спливом строків.

Це перший реальний вирок "беркутам" у справах Майдану. І перший обвинувальний вирок по подіях 30 листопада!" - повідомила юристка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звинувачений у вбивствах на Майдані "беркутівець" пішов до бойовиків

Також суд повністю задовольнив цивільний позов потерпілого Максима Федя до Ейсмонта, Мохоня, Головного управління Нацполіції в Києві та МВС про відшкодування моральної шкоди в розмірі 400 тис. грн, повідомляє "РБК-Україна".

Згідно з вироком суду, двоє "беркутів" затримали потерпілого біля стели на майдані Незалежності 30 листопада 2013-го. Пізніше вони склали проти нього рапорт про адміністративне правопорушення, куди внесли неправдиві відомості.

29 листопада 2013 року близько 20:00 на майдані Незалежності зібралися декілька сотень активістів. Переважна більшість – студенти й молодь. На Майдан приїхали комунальники встановлювати новорічну ялинку. Почали огороджувати щитами частину площі навколо стели Незалежності. Водночас стягнули силовиків.

Близько 4:00, коли на майдані залишилося зовсім небагато людей, спецзагін "Беркут" пішов на штурм. Розгін тривав близько години. В результаті десятки людей жорстоко побили.

Зараз ви читаєте новину «Розгін Євромайдану: два "беркути" отримали по три роки тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути