Ексклюзиви
четвер, 07 липня 2011 19:31

Розенко про пенсійну реформу: "Сьогодні парламент її таки ухвалить"

Розенко про пенсійну реформу: "Сьогодні парламент її таки ухвалить"

В остаточній редакції ухвалять законопроект, який буде наближений до того, що подавалося в першому читанні. Таку думку Gazeta.ua висловив колишній перший заступник Міністра праці та соціальної політики України Павло Розенко.

"Суттєвих змін ніякх не відбулося. Хоча профільний комітет Верховної Ради вніс досить суттєві зміни до урядового законопроекту, врахувавши багато критичних зауважень різних науковців та фахівців. Проте, як свідчить голосування у парламенті, пропозиції комітету у своїй переважній більшості відхиляються. Саме через те Сушкевич і заявив щойно, що комітет не підтримує нинішній формат реформи. Тож, фактично, законопроект буде дуже наближений до того, що було раніше", - сказав Розенко.

Депутати таки встановили обмеження максимальної пенсії на рівні десяти прожиткових мінімумів.

"Але проблема в тому, що це обмеження вже неодноразово визнавалося неконституційним. Тож, я не маю жодних сумнівів, що через якийсь час Конституційний суд цю норму просто скасує. Головне, що вони зробили показовий жест — мовляв, бачите, ми ж зробили це обмеження. Але при тому знають, що рано чи пізно це приберуть.
Судячи з усього сьогодні всю цю реформу парламент таки ухвалить", - зауважив він.


Зараз ви читаєте новину «Розенко про пенсійну реформу: "Сьогодні парламент її таки ухвалить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути