Ексклюзиви
середа, 11 травня 2016 13:23

Розенко пояснив свою пропозицію відмовлятися від газу в селах

Розенко пояснив свою пропозицію відмовлятися від газу в селах
Фото: segodnya.ua

Відмова від газу допоможе Україні бути незалежною від Росії. При цьому блакитне паливо потрібно замінити енергозберігаючими технологіями.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в інтерв'ю "Главкому".

"Ця фраза була вирвана з контексту як окремого речення, так і всієї програми в цілому, яка тривала майже годину. Я говорив про енергетичну незалежність. Ми зараз маємо прекрасний шанс назавжди злізти з газової голки Росії, країни-окупанта, агресора, на якій ми сиділи впродовж останніх 26 років.

Але без різкого скорочення споживання газу всіма - і простими споживачами, і підприємствами - нам буде практично неможливо рухатися до цієї мети. Тому нашою ідеєю-фікс - і людей, і влади - має стати різке скорочення споживання газу і повний перехід у майбутньому на споживання газу власного видобутку. Це має бути спільний проект конкретної людини і держави, яка має їй в цьому допомогти", - наголосив віце-прем'єр.

Зараз люди, які не отримують субсидій, використовують газ в півтора раза менше, ніж ті, хто має субсидію, зазначив Розенко.

"Це показник. Ми бачимо, що треба вдосконалювати систему субсидій і тих, хто оформили субсидії, стимулювати до енергозбереження. В межах обсягів газу, які споживаються для обігріву індивідуальних будинків, є ресурс до скорочення щонайменше вдвічі шляхом переходу на альтернативні види палива. Плюс до всіх цих заходів потрібно збільшувати видобуток власного газу. Якщо ми досягнемо цього, то вже 2020-го року Україна буде повністю енергонезалежною", - сказав урядовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як соцмережі відреагували на пропозицію віце-прем'єра відмовитися селянам від газу

Нагадаємо, 6 травня віце-прем'єр-міністр Павло Розенко запропонував жителям сільської місцевості подумати над відмовою від газу.

Зараз ви читаєте новину «Розенко пояснив свою пропозицію відмовлятися від газу в селах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути