четвер, 20 вересня 2018 14:24

Розенблат виграв суд у НАБУ

Розенблат виграв суд у НАБУ
Суд визнав незаконними дії НАБУ і ГПУ щодо нардепа Борислава Розенблата. Фото: 112

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури щодо нардепа Борислава Розенблата.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Суд задовольнив позов Борислава Розенблата, визнавши протиправними дії відповідачів і зобов'язавши їх дотримуватись вимог чинного законодавства щодо дотримання гарантій депутатської недоторканості під час відповідного кримінального провадження".

Суд встановив, що ГПУ і НАБУ безпідставно здійснювали кримінальне переслідування Борислава Розенблата поза межами відповідного кримінального провадження та без згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності. Це призвело до протиправного втручання в особисте і сімейне життя Розенблата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двом нардепам вручать обвинувачення

Народний депутат Борислав Розенблат подав позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою визнати протиправними дії голови НАБУ Артема Ситника про залучення співробітників ФБР до оперативно-розшукової діяльності на території України без попереднього укладення міжнародного договору.

Зараз ви читаєте новину «Розенблат виграв суд у НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути