Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2024 23:13

Росіяни на Радбезі набрехали, що Міжнародний суд ООН виправдав дії РФ

Росіяни на Радбезі набрехали, що Міжнародний суд ООН виправдав дії РФ
Сергій Кислиця на Радбезі ООН спростував слова поспреда РФ Василя Небензі. Фото: Українська правда

Постпред України при ООН Сергій Кислиця підкреслив, що Міжнародний суд ООН у своєму рішенні, ухваленому 31 січня, установив, що Росія є порушником міжнародного права в трьох окремих аспектах.

Постпред РФ при ООН Василь Небензя, виступаючи на засіданні Радбезу, заявив, що Міжнародний суд нібито відкинув усі звинувачення України й виправдав дії РФ, передає "Укрінформ".

Кислиця нагадав, що відповідно до ухвали суду Росія порушила Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму, Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, а також постанову суду про тимчасові заходи від 19 квітня 2017 року.

Суд установив, що Росія переслідувала кримських татар за їхню політичну опозицію діям РФ в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії Путіна звинуватили у реабілітації нацизму

Крім того, Росія, зберігши заборону на діяльність Меджлісу, порушила постанову про тимчасові заходи, відповідно до якої зобов'язана "утриматись від вжиття чи підтримання обмежень відносно можливості кримських татар зберегти власні представницькі інституції, включаючи Меджліс".

Суд установив наявність моделі расової дискримінації щодо українців у Криму, відзначивши "різке скорочення кількості учнів, які здобувають шкільну освіту українською мовою", і дійшов висновку, що це справило "негативний вплив на права українських дітей та їхніх батьків", зазначив постпред.

"Ми закликаємо Росію припинити фальсифікувати реальність і читати нам лекції про міжнародне право, яке вона сама продовжує грубо порушувати", - додав Кислиця.

31 січня Міжнародний суд ООН оголосив рішення у справі щодо порушення Росією двох конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму та про заборону всіх форм расової дискримінації.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни на Радбезі набрехали, що Міжнародний суд ООН виправдав дії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути