четвер, 17 травня 2012 19:42

Росія зацікавлена у модернізації ГТС, бо це вигідніше за Південний потік - депутат Бундестагу

Росія зацікавлена у модернізації ГТС, бо це вигідніше за Південний потік - депутат Бундестагу
Переговори щодо газотранспортного консорціуму тривають. Фото: obozrevatel.com

Росія зацікавлена у модернізації газотранспортної системи України, оскільки для неї це економічно вигідно.

Про це сказав депутат від ХДС / ХСС, член комитету по міжнародних справах Бундестагу (Німеччина) Карл Георг Вельман.

Зокрема, він зазначив, що створення тристороннього консорціуму дуже вигідно, оскільки набагато менш витратно, ніж реалізація проекту "Південний потік".

"В принципі, це була пропозиція Азарова про створення консорціуму, яка прозвучала в листопаді минулого року. І розглянувши цю пропозицію, німецький парламент її підтримав, - пояснив він. - Буквально 2 тижні тому була заява про те, що це дуже хороша ідея, бо ще до того, як будувати Південний потік, необхідно провести реконструкцію і модернізацію української ГТС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не вірить, що Україна може самостійно модернізувати ГТС

Вельман додав: "Будівництво Південного потоку обійдеться в 30 млрд доларів. А модернізація та оновлення української ГТС складе всього лише 3 млрд. Це 10% від загальної вартості проекту Південного потоку".

За словами депутата Бундестагу, Росія зацікавлена ??в модернізації української газотранспортної системи, оскільки для неї це економічно-вигідно.

"Росія повинна бути у цьому зацікавлена ??і є зацікавленою, тому що будівництво Південного потоку, яке складає 30 млрд доларів, дозволить транспортувати близько 60 млрд кубів газу на рік. А оновлення і модернізація української системи ГТС, яке коштує 3 млрд доларів, дозволить транспортувати 140 млрд куб газу на рік, що більш ніж удвічі більше. Тому, це економічно вигідний проект, який є цікавим для цієї країни також. Тобто, у нас є інформація про те, що для них це цікаво", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Нафтогазі" придумали, як взяти гроші з "Газпрому" і Європи

Вельман також розповів, що переговори про створення консорціуму для модернізації української ГТС тривають і вже є перші робочі плани щодо цього.

"Наразі переговори йдуть і зараз розглядається пропозиція, яку було зроблено кількома німецькими компаніями про проведення пілотної модернізації однієї компресорної станції в рамках української системи ГТС, щоб подивитися, як це буде зроблено. Тобто, цю пропозицію вже озвучено, вона розглядається і переговори в цілому проходять", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Росія зацікавлена у модернізації ГТС, бо це вигідніше за Південний потік - депутат Бундестагу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути