вівторок, 09 грудня 2014 12:38

Росія просто вкрала Крим в України - колишній прем'єр РФ

Росія просто вкрала Крим в України - колишній прем'єр РФ
Фото: dt.ua

Екс-прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов вважає, що в Криму не було референдуму, а Росія просто вкрала півострів у суверенної держави.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Новая газета".

"Я не вважаю, що був референдум… Хто хотів повернутися, нехай повертається в Росію, але без Криму. Тому що російськомовні люди, що проживають там, не мали права на самовизначення. Українські люди, що проживають там, не мають права на самовизначення. Це право не дано націям, які вже самовизначились", - сказав Касьянов.

За його словами, таке право було просто придумане.

Він вважає, що у Криму була просто анексія шляхом введення туди військових, чого не заперечує навіть російський президент Путін.

На думку Касьянова, тому в ситуації з півостровом не було "жодної риси, близької до міжнародного права - це все майстерна брехня".

Він також заявив, що 84% росіян підтримують Путіна переважно через "Крим наш", але навіть вони розуміють, що це "незаконно, несправедливо і так не робиться".

"Несправедливо не з точки зору будь-якої історичної пам'яті, причому насадженої штучним чином, а несправедливо з точки зору міжнародного права сьогоднішнього дня. Сьогодні не може бути переділу територій, ми не можемо віддавати Калінінград, ми не можемо віддавати Карелію, ми не можемо віддавати Сахалін, ми не можемо віддавати Курили ", - наголосив екс-прем'єр Росії.

Він також зізнався, що якби зараз був при владі - він би спробував повернути Крим до складу України.

Зараз ви читаєте новину «Росія просто вкрала Крим в України - колишній прем'єр РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути