Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 14:54

Росія прокоментувала відмову НАТО в ПДЧ Україні

Росія прокоментувала відмову НАТО в ПДЧ Україні
Постпред Росії при НАТО Дмитро Рогозін вважає логічним рішення саміту НАТО не приєднувати Україну і Грузію до Плану дій з членства в НАТО (ПДЧ).

"В той же час було заявлено про якусь "співпрацю-плюс", тобто співпрацю підвищеного рівня з цими країнами", - сказав Рогозін, який перебуває наразі в Бухаресті.

Він зазначив, що "поки ми погано розуміємо, що означає цей план". На думку постпреда, альянс сам повинен визначитися для себе з такого роду формулюванням.

"З упевненістю зараз можна говорити про те, що питання про надання ПДЧ Україні і Грузії не було готове", - заявив Рогозін.

Рогозін вважає, що, звичайно ж, ні про яке надання ПДЧ в грудні Україні і Грузії не може йти мови.

На його думку, на грудневому саміті країн-членів НАТО, де зустрінуться міністри закордонних справ, відбудеться лише моніторинг ситуації, пов"язаної з готовністю України і Грузії приєднатися до ПДЧ.

При цьому Рогозін звернув увагу на те, що всі дипломатичні реверанси відносно цих країн з боку керівництва альянсу сьогодні були дотримані.

Як далі розвиватимуться події, багато в чому залежить від самих Грузії і України, додав він.

"Що стосується моєї думки, то я сильно сумніваюся, що менш ніж за рік Грузія зможе вирішити свої територіальні проблеми, а Україна - змінити нинішню пропорцію симпатиків НАТО", - сказав постпред, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія прокоментувала відмову НАТО в ПДЧ Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути