пʼятниця, 16 лютого 2018 16:16

Росія помститься за розгром "армії Вагнера": думка експерта

Росія помститься за розгром "армії Вагнера": думка експерта
Військовий експерт Павло Рудяков вважає, що Росія захоче помститись за розгром "армії Вагнера". Фото: tock.uain.media

Росія відповість Америці за розгром приватної військової кампанії "Вагнер". Однак, не Сирія може стати місцем удару, а США, Європа або навіть Україна.
У цьому впевнений військовий експерт, директор інформаційно-аналітичного центру "Перспектива" Павло Рудяков. Він розповів про це у коментарі виданню "Обозреватель".

На його думку, основний сенс співпраці США і Росії в Сирії полягав у тому, щоб уникнути прямого конфлікту між країнами. Проте прямий конфлікт вже стався, якщо серед найманців "Вагнера" загинули діючі військовослужбовці РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 200 російських найманців загинули в Сирії

"Я боюся, що так, відповідь від Росії буде. Єдине, навряд чи це буде симетрична відповідь. Дивлячись яка мета буде переслідуватися від відповіді. В цьому випадку не було гнівних заяв, як у випадку зі збитим Туреччиною літаком Су-24, але логічно припустити, що спроба атакувати буде. Це навряд чи буде симетричний якийсь удар, навіть в тій же Сирії. Місце може бути вибрано або ж в самих Сполучених Штатах, або десь в Європі, і не можна виключати Україну", - говорить експерт.

"Такі висновки можна зробити якщо спробувати звести якісь лінії між тими подіями, які відбувалися в європейських столицях, та міграційна криза, яка була в Європі. Були свідчення прихованої участі Росії в тому, що вони забезпечували логістику цих біженців. Ось такий удар було завдано, і щось в цьому роді слід очікувати", - пояснив Рудяков.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заперечила загибель військових з "армії Вагнера" під сирійським Дейр-ез-Зором. Вона назвала це фотомонтажем із фотографій Марса, класичною дезінформацією, до якої доклали руку США, повідомляє "Федеральное агенство новостей".

Зараз ви читаєте новину «Росія помститься за розгром "армії Вагнера": думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути