пʼятниця, 12 червня 2015 13:51

Росія змінює формат гібридної війни - Порошенко

Росія змінює формат гібридної війни - Порошенко

Президент України Петро Порошенко зазначає, що гібридна війна з боку Російської Федерації не увінчалася успіхом, однак тепер РФ намагатиметься підірвати стабільність в Україні зсередини.

"Формат гібридної війни найближчим часом змінюється. І після того, як спільними зусиллями ми значно зміцнили обороноздатність держави, потужність і ефективність ВСУ, замість того, щоб йти в лобову атаку, Росія буде підривати стабільність України зсередини", - сказав президент на Раді регіонального розвитку в п'ятницю в Києві.

Він повідомив, що мова йде "про розмови і байки про наявність політичної бази для створення тих або інших так званих народних республік".

"Ефективність і жорстка координація дій покладе край цим марним надіям агресора", - сказав Порошенко.

У зв'язку з цим, за його словами, повноваження центральної влади не зміняться в питаннях оборони, нацбезпеки, зовнішньої політики, забезпечення прав і свобод громадян, територіальній цілісності держави.

Також він повідомив, що має намір до кінця поточної сесії парламенту внести до Верховної Ради проект, який стосується децентралізації влади змін до Конституції.

"Ми знаходимося на фінішній прямій, і я очікую найближчим часом засідання Конституційної комісії та ефективного представлення концепції Венеціанської комісії ... і сповнений рішучості запропонувати Верховній Раді ці зміни ще до кінця роботи поточної сесії", - сказав Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Росія змінює формат гібридної війни - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути