Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2017 06:45

Російський фрегат незаконно увійшов у води Великобританії

Російський фрегат незаконно увійшов у води Великобританії
Російський фрегат підійшов надто близько до Великобританії. Фото: РБК

Британський фрегат HMS St Albans вийшов для супроводу російського фрегата "Адмірал Горшков", коли він перебував у територіальних водах Великобританії.

Британський фрегат відплив з місця свого базування 23 грудня, щоб відстежувати російський корабель, коли він буде рухатися по Північному морю. HMS St Albans буде спостерігати за "Адміралом Горшковим" також протягом 26 грудня, і має повернутися в док в Портсмуті пізно ввечері в цей день, передає Reuters.

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон сказав в заяві після інциденту, що "не сумнівається в тому, чи захищати наші води або терпіти будь-яку форму агресії".

У Міністерстві оборони Великобританії також відзначили, що під час свят російська активність близько королівства зросла. Ще один британський військовий корабель HMS Tyne був викликаний в переддень Різдва, щоб супроводити російський корабель-розвідник, коли він рухався по Північному морю і через Ла-Манш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Його немає на судні": в Атлантичному океані зник український моряк

Територіальні води - смуга моря (океану), прилегла до берега, що знаходиться під суверенітетом прибережної держави, або до його внутрішніх вод, і складова частина державної території.

Зараз ви читаєте новину «Російський фрегат незаконно увійшов у води Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути