неділя, 01 серпня 2021 13:46

Росії загрожують санкції, якщо використає "Північний потік-2" проти України

Росії загрожують санкції, якщо використає "Північний потік-2" проти України
Кандидат у канцлери пригрозив Кремлю. Фото: Reuters

Глава Християнсько-демократичного союзу і кандидат у канцлери Німеччини Армін Лашет заявив, що в разі використання Росією "Північного потоку-2" проти України на неї накладуть санкції.

"Якщо Росія знову вчинить агресивні дії проти України, Німеччина вживе заходів на національному рівні і виступить за санкційні заходи в Європейському Союзі. Таким чином ми гарантуємо, що Росія не зможе використовувати трубопровід як геополітичну зброю", - сказав він під час візиту до Польщі в інтерв'ю газеті Rzeczpospolita

Угода між Німеччиною і США щодо газопроводу дозволяє залучити Росію до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США і Німеччина домовилися про "Північний потік-2": що обіцяють Україні

"Мені абсолютно зрозуміло: прихильність суверенітету і безпеці України повинна бути пріоритетом зовнішньої політики Німеччини. Не менш важливо дати зрозуміти Росії, що ми не приймемо, якщо вона порушить міжнародне право, нападе на західні демократії за допомогою гібридних або порушить основні права людини і громадянина у своїй країні", - сказав він.

Українська сторона хотіла б, щоб формулювання щодо безпеки для України щодо "Північного потоку-2" були сильнішими. Вони зазначені у спільній заяві Німеччини й США. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній із міністром зовнішньої економіки й закордонних справ Угорщини Петером Сійярто пресконференції в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Росії загрожують санкції, якщо використає "Північний потік-2" проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути