Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2024 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росії байдуже на жителів Курщини. Збройні сили України розвозять їм теплі речі

Росії байдуже на жителів Курщини. Збройні сили України розвозять їм теплі речі
Будівля у місті Суджа Курської області, обстріляна російськими військами. Фото: Facebook.com/UALandForces

Російська Федерація не проявляє жодної зацікавленості до населення Курської області.

Українські військові розвозять теплі речі по населених пунктах Курщини.

Про це сказав речник комендатури Збройних сил України Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"У більшості них (мешканців Курщини. - Gazeta.ua) газове опалення, пічного опалення у них немає. Зараз розшукуємо можливість забезпечити людей, які залишилися на територіях, які контролюють Збройні сили України, забезпечити так званими буржуйками", - розповів Дмитрашківський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про Курську операцію: росіяни побачили, що Путіну на них плювати

"Ті люди, які хочуть виїхати до Росії, російська сторона не проявляє жодної зацікавленості. Більше того, з російських телеканалів ми чуємо заклики про зрівняти цей шматок Курської області із землею разом із військовими, цивільними, усі хто там є", - сказав речник комендатури ЗСУ.

Мешканці Курщини починають розуміти, що вони російські владі не потрібні, зазначив Дмитрашківський.

"Більше того, до нас телефонує дуже багато зараз родичів із різних куточків - і з Росії, і з Білорусі, і з Франції, і з Польщі, чиї родичі залишилися на цій території. Вони зверталися в усі можливі інстанції в Російській Федерації, але отримали відмову", - сказав військовий ЗСУ.

"Нещодавно зателефонувала жінка з Білорусі, яка повідомила, що їй сказали, що люди, які залишились на тій ділянці території Росії, яку контролюють Збройні сили, - це не їхні проблеми, і евакуацією вони займатися не будуть", - розповів Дмитрашківський.

Більшість місцевих жителів Курщини ставляться до ЗСУ дуже добре, сказав український військовий. "Дуже дякують за допомогу", - сказав речник комендатури.

Водночас, серед населення Курської області є ті, хто "заражені вірусом російської пропаганди і не розуміють того, що відбувається", розповів Дмитрашківський.

12 серпня президент України Володимир Зеленський офіційно заявив про операцію у Курській області. На Курщині створили військову комендатуру.

Україна зупинила просування російських військ у Курській області, повідомив Дмитрашківський.

Вчора російська авіація завдала 11 ударів по Курській області, використавши 15 керованих авіабомб. Також російські війська здійснили шість обстрілів з реактивних систем залпового вогню по Курщині, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росії байдуже на жителів Курщини. Збройні сили України розвозять їм теплі речі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути