Ексклюзиви
вівторок, 04 квітня 2023 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росії з Китаєм не повинно бути в ООН – ексдержсекретар США

Росії з Китаєм не повинно бути в ООН – ексдержсекретар США
Той факт, що КНР із РФ і досі в Радбезі ООН – це пережиток минулого. Фото: eastnews.ua

Росія та Китай не повинні бути членами Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, оскільки ці держави нехтують міжнародним правом.

Ексглава Державного департаменту Сполучених Штатів Америки, якого вважають конкурентом Дональда Трампа на роль кандидата в президенти США від республіканців, Майк Помпео скептично налаштований щодо ролі ООН у майбутньому. Про це він заявив він під час свого візиту до Києва, передає "Радіо Свобода".

"Ми бачили, як Радою ООН з прав людини керували іранці. Ми бачили, як венесуельці відповідали за права людини в ООН разом з іранцями, які ставилися до жінок як до власності. Ми бачимо це знову і знову", – сказав Помпео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпео зробив заяву про майбутнє Росії

Той факт, що КНР із РФ і досі в Радбезі ООН – пережиток минулого, додав колишній держсекретар США.

"Це вже пережиток часу, що комуністична партія Китаю та Росія займають два місця в Раді безпеки ООН і є двома країнами, які не мають наміру дотримуватися міжнародного права. Навряд чи вони підкоряться. Я вважаю, що це глузування", – наголосив він.

Україна неодноразово порушувала питання законності перебування Росії в ООН, оскільки в жодних документах Організації її членство не передбачено.

Серед засновників ООН – Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Франція, Китай, СРСР, які також є постійними членами Радбезу. Росії в цьому переліку немає. Для набуття членства в ООН відповідне рішення має підтримати Рада Безпеки, за нього має проголосувати Генеральна Асамблея не менш як двома третинами голосів.

3 квітня постпред РФ в ООН Василь Небензя на пресконференції заявив, що Росія нібито є продовжувачем Радянського Союзу, тому перебуває в ООН та її структурах законно.

Перебування Росії в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй та Генеральній асамблеї ООН ніколи не обговорювалося на жодному рівні в ООН. Також це питання не ставилося на голосування, заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Зараз ви читаєте новину «Росії з Китаєм не повинно бути в ООН – ексдержсекретар США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути