неділя, 01 травня 2022 15:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вкрали сотні тисяч тонн зерна на окупованих територіях

Росіяни вкрали сотні тисяч тонн зерна на окупованих територіях
Загарбники вивозять зерно з тимчасово окупованих територій. Фото: superagronom

Російські окупанти вивозять зерно з тимчасово окупованих територій у Луганській, Донецькій, Херсонській і Запорізькій областях.

Для посівних робіт і внутрішнього споживання там було близько 1,5 млн т зернових. Кількасот тисяч тонн загарбники вивезли в РФ. Про це повідомив перший замміністра аграрної політики й продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного марафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ відхрестилися від повідомлень про вивіз зерна з захоплених територій України

"Росіяни використовують тактику початку 20 століття з крадіжками зерна й вивезення його з України. На сьогодні ми маємо підтверджені факти, що кількасот тисяч тонн зернових вивезли з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей.

На цих територіях у фермерських запасах, що формували для посівних робіт, а також для перероблення - для виготовлення борошна й випікання хліба, міститься близько півтора мільйона тонн зернових. Це суттєвий запас. За міжнародними цінами це коштує сотні мільйонів доларів. І є великий ризик, що це вкрадуть і вивезуть в Росії", - зазначив Висоцький.

Російські окупанти крадуть в українських фермерів зерно. Такі випадки трапляються скрізь на окупованих територіях. Ця ситуація може загрожувати певними проблемами з продовольством на тимчасово непідконтрольних територіях.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вкрали сотні тисяч тонн зерна на окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути