четвер, 10 жовтня 2013 14:40

Росіяни продовжать політичний та економічний тиск на Україну — експерт

Росіяни продовжать політичний та економічний тиск на Україну — експерт
Фото: glavcom.ua

Між Україною та Росією продовжується інформаційна конкуренція та тиск одна на одну. Так Gazeta.ua політолог Володимир Фесенко прокоментував заяву прем'єра Миколи Азарова про те, що Україна може відмовитися від російського газу.

"Газпром" та й в цілому російська сторона роблять такі заяви. А українська відповідає. Тут присутні елементи міні-інформаційної війни", - зазначив він.

За словами експерта, зараз Азаров говорить про наміри. "Тут є багато технологічних нюансів, але термін десять років згаданий не випадково. Досвід Америки та деяких інших країн свідчить про те, що з початку видобування, перших етапів робіт до промислових дій по видобутку сланцевого газу проходить саме стільки часу. Азаров будує свій прогноз саме на цьому. Плюс ще є сподівання на те, що ми можемо добувати більше газу на шельфі Чорного моря. Такі практичні розрахунки. Заздалегідь не можна сказати, чи виправдаються вони в повному обсязі", - зауважив Фесенко.

Він вважає, що Росія буде спростовувати твердження українського прем'єра, наводити експертні думки. "Не треба забувати, що вони працюють політично. Розвивають громадську думку в місцях можливого видобування сланцевого газу - погрожують екологічними ризиками, залякують мешканців. Таким чином намагаються загальмувати процес", - пояснив політолог.

Експерт наголосив, що росіяни будуть продовжувати політично, економічно та інформаційно тиснути на Україну.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни продовжать політичний та економічний тиск на Україну — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути