Ексклюзиви
вівторок, 06 червня 2006 19:55

Росіяни не приїдуть у Крим через американців

Російські курортники відмовляються від путівок до Криму, побоюючись ситуації, яка склалася в АРК, у зв"язку з підготовкою до проведення міжнародних військових навчань "Сі Бриз 2006".

Про це заявив голова Постійної комісії Верховної Ради Автономної Республіки Крим по рекреаційному, санаторно-курортному комплексу та туризму В"ячеслав Захаров.

– Більшість втрат пов"язана з відмовою від отримання вже сплачених путівок росіянами, - відзначив він.

Так,за словами Захарова, втрати Евпаторії за підсумками сезону складуть 7 млн грн.

При цьому, Державна служба туризму і курортів Міністерства культури і туризму України прогнозує, що цього в цьому сезоні кількість відпочиваючих в Криму буде не менша, ніж у минулому.

За словами голови Держслужби Анатолія Пахлі, туристичний сезон почався активно - на сьогодні в Криму оздоровлюється понад 500 тис. чоловік. Це, приблизно, дорівнює кількості туристів у відповідний період минулого року.

– Ми упевнені в тому, що туристичний сезон не буде зірваний, всі необхідні умови для відпочинку у нас створені - проведені санепідеміологічне, екологічне обстеження прибережних зон, пляжів, об"єктів, на яких люди відпочиватимуть. Все це відповідає відповідним рівням, стандартам, - відзначив Пахля.

В той же час, він не виключив можливості, що скандал навколо проведення міжнародних військових навчань "Сі бриз - 2006", який продовжується у Феодосії, може якимсь чином вплинути на туристичний потік. Пахля вважає, що цю ситуацію використовують "певні політичні сили", щоб "отримати політичні дивіденди у населення".

– Політична ситуація може уміло використовуватися і якоюсь мірою впливати на туристичний потік, на який ми розраховуємо, - сказав він.

Не дивлячись на це, додав Пахля, за даними керівництва Міністерства курортів і туризму АРК, "серйозних відхилень від домовленостей, що існують між суб"єктами туристичної діяльності з нашого боку і суб"єктами з інших країн, зокрема країн СНД, сьогодні не існує", повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не приїдуть у Крим через американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути