середа, 22 червня 2011 14:42

Росіянам нагадали, як вони воювали на боці Гітлера

Конгрес українських націоналістів (КУН) провів під стінами Посольства Російської Федерації акцію "Ніхто не забутий, ніщо не забуте".

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, мета акції полягала у тому, щоб нагадати Росії про факти співпраці росіян з гітлерівською Німеччиною та про співпрацю Радянського Союзу з Третім Рейхом.

До акції також долучились Братство Святого Андрія Первозваного, народний депутат першого скликання Олександр Гудима та Коаліція учасників помаранчевої революції.

Мітингувальників зібралось близько 30 осіб. Вони тримали державні прапори та стяги КУНу, а також плакати: "Мы говорим Гитлер, подразумеваем - Сталин, Мы говорим Сталин, подразумеваем - Гитлер", "Гітлер і Сталін - це двоє близнюків".

Крім того, Гудима роздав присутнім колаж, на якому прем'єр-міністр РФ Володимир Путін зображений в образі російського солдата з написом: "Дашел... сам-бля, один-бля, без ансамбля..." Колаж став натяком на нещодавню заяву Путіна про те, що Росія перемогла б у Другій світовій війні і без допомоги України.

Політик також продемонстрував ксерокопію газети "Правда" від 23 грудня 1939 року, в якій надрукована нота Сталіна: "Берлин. Главе германского государства г-ну Адольфу Гитлеру. Прошу вас принять мою признательность за поздравление и благодарность за ваше доброе пожелание в отношении народов Советского Союза". Ця сторінка, після початку війни з Німеччиною, була вилучена з архіву газети "Правда".

Разом з тим, один із лідерів КУНу Володимир Манько висловив співчуття російському народу з приводу страшних втрат під час Другої світової війни і оголосив хвилину мовчання.

"Росія звинувачує українців у колабораціонізмі. Хоча добре знає, що сотні тисяч росіян воювали під час війни на стороні Німеччини", - зазначив Манько.

Водночас Гудима назвав низку російських формувань, які воювали на боці Третього Рейху: "29-та дивізія СС (Перша російська дивізія), 15 козацький корпус СС, полк СС "Варяг", полк СС "Десна", Російська визвольна армія генерала Власова тощо".

Зараз ви читаєте новину «Росіянам нагадали, як вони воювали на боці Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути