четвер, 29 серпня 2013 14:50

Росія запевняє, що не перешкоджає Україні рухатися до ЄС

Росія запевняє, що не перешкоджає Україні рухатися до ЄС
Фото: www.profi-forex.org

Росія спростовує закиди про те, що Москва змушує Україну приєднатися до Митного союзу , і просить в ЄС не допускати подібних оцінок, які спотворюють суть питання .

"Ми не нав'язуємо Україні рішень, їх українське керівництво і український народ повинні прийняти самостійно. Ми керуємося заявами президента і уряду України про прагнення зберегти і розвивати привілейовані, взаємовигідні економічні контакти з державами МС, зміцнювати виробничу кооперацію з ними, не втратити свою частку на нашому ринку" , - заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

Він закликав ЄС не спотворювати реальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії кажуть, що в Україні зросте безробіття у разі асоціації з ЄС

"Закликаємо ЄС не спотворювати реальність і давати не емоційні, а об'єктивні, економічно обгрунтовані оцінки сценаріїв соціально-економічного розвитку України після підписання угоди про асоціацію" , - підкреслив Лукашевич .

"У Брюсселі всупереч будь-яким аргументам продовжують вважати і переконувати інших у тому, що подальший сценарій розвитку торговельно-економічних відносин України і країн МС залежить виключно від "доброї волі" Росії. Бачимо в цьому спробу перекласти проблему "з хворої голови на здорову" , - зазначив він.

Лукашевич запевнив, що РФ також зробила "європейський вибір" і не перешкоджала Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна провокує Росію своєю слабкістю - експерт

"Хотіли б підкреслити, що, на відміну від політиків з ЄС, не втомлюється критикувати будь-які прояви інтересу наших сусідів до євразійської економічної інтеграції, ми ніколи не виступали проти "європейського вибору" України. Більше того, у Декларації про Євразійську економічну інтеграцію від 11 листопада 2011 року Президент Росії, Білорусії і Казахстану по суті зафіксували і наш "європейський вибір" , висловившись за зміцнення всебічного взаємовигідного та рівноправного співробітництва з ЄС з виходом на створення загального економічного простору , за взаємне зближення інтеграційних процесів в Євроатлантиці та Євразії " , - сказав Лукашевич.

Зараз ви читаєте новину «Росія запевняє, що не перешкоджає Україні рухатися до ЄС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути