четвер, 06 лютого 2014 09:00

Росія закликала всіх, хто воює, прийняти "олімпійське перемир'я"

Росія закликала всіх, хто воює, прийняти "олімпійське перемир'я"
Фото: uanews.dp.ua

Росія закликала оголосити "олімпійське перемир'я" на час проведення зимової Олімпіади в Сочі, в першу чергу цей заклик звернений до сторін конфлікту в Сирії.

Про це йдеться у офіційній заяві МЗС РФ.

"Російська Федерація як організатора зимової Олімпіади настійно закликає учасників усіх збройних конфліктів, незалежно від країн і континентів, оголосити на цей час "олімпійське перемир'я", - заявили у відомстві.

"У першу чергу наш заклик звернений до сторін кровопролитного конфлікту в Сирії, який чинить серйозний дестабілізуючий вплив не тільки на обстановку в цій країні, але і в регіоні в цілому", - наголошується в заяві.

У МЗС РФ вважають, що такий крок "повністю відповідав би прийнятої за ініціативою Росії 6 листопада 2013 резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68 /9 "Затвердження миру і побудова більш щасливого життя на планеті за допомогою спорту та втілення олімпійських ідеалів", яка містить заклик до всіх державам - членам дотримуватися в рамках Статуту Організації Об'єднаних Націй "олімпійське перемир'я" окремо і колективно". "Дана резолюція була прийнята консенсусом, а число її співавторів склало 121 держава", - нагадали в російському зовнішньополітичному відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілька країн готові лікувати і реабілітувати постраждалих "майданівців"

"Особливо відзначаємо, що оголошення "олімпійського перемир'я" має глибокі історичні корені, які йдуть в історію самої ідеї установи олімпіад в Стародавній Греції, коли на час їх проведення припинялися будь-які війни і конфлікти. Тому звернення російської сторони повністю відповідає гуманістичним і загальноцивілізаційних ідеалам олімпійського руху і має на меті відродити цю традицію", - йдеться в заяві.

У МЗС РФ нагадали, що із закликом про "олімпійське перемир'я" звернувся до всіх держав генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, в цьому ж руслі йде ініціатива президента Соціалістичного інтернаціоналу Георгіоса Папандреу про оголошення перемир'я і припинення вогню напередодні і в період проведення зимової Олімпіади в Сочі усіма сторонами збройного конфлікту в Сирії.

"Прийняття "олімпійського перемир'я" учасниками збройних конфліктів у світі покликане відкрити можливість для припинення кровопролиття, страждань цивільного населення і запуску політичного процесу для подолання криз на основі принципів, закладених у Статуті Організації Об'єднаних Націй" , - йдеться в заяві МЗС РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росія закликала всіх, хто воює, прийняти "олімпійське перемир'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути