неділя, 26 липня 2009 13:16

Росія визнала свою провину в перевезенні ракет Севастополем

Росія визнала свою провину в перевезенні ракет Севастополем

Командування Військово-морського флоту Росії визнає провину за помилки, допущені Чорноморським флотом при транспортуванні боєприпасів і військової техніки в Севастополі, повідомив журналістів у неділю в Севастополі головнокомандуючий Військово-морського флоту РФ адмірал Володимир Висоцький.

8 і 22 липня автоколони ЧФ були затримані в Севастополі державтоінспекцією України під час транспортування боєприпасів. Ці небезпечні вантажі були неправильно оформлені.

"Ми визнаємо, що з боку Російської Федерації були порушення в реалізації базовий угод з базування Чорноморського флоту в Севастополі", - сказав головком.

Він уточнив, що ці порушення були пов"язані з неправильним оформленням документів при транспортуванні небезпечних вантажів.

Висоцький повідомив, що головне командування ВМФ РФ буде дуже серйозне розбиратися з цими інцидентами. У Севастополі працюватиме група офіцерів і адміралів главкомату ВМФ РФ для врегулювання цієї ситуації.

"Ми вважаємо, що це серйозно, винні понесуть покарання, причому теж дуже серйозні", - заявив головком.

Нагадаємо, скандал з перевезенням ракет ЧФ РФ Севастополем тривав протягом останнього тижня. Російські військові перевозили боєприпаси і техніку в рамках підготовки до проведення святкувань з нагоди Дня ВМФ Росії.

Представники Державтоінспекції та інших правоохоронних органів України тричі затримували російські вантажні автомашини з ракетами на борту та бронетранспортери, які не погодили з місцевою владою своє пересування вулицями Севастополя.

Раніше Москва заявляла, що угоду з базування ЧФ Росії у Севастополі порушено не було. За словами офіційного представника МЗС РФ Андрія Нестеренка, перевезення боєзарядів, які належать російському флоту в Севастополі, було "традиційною дією" з їх передислокації з одного об`єкту ЧФ до іншого.

10 липня Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв`язку з перевезенням військовослужбовцями Чорноморського флоту крилатих ракет густонаселеним районом Севастополя.

Після цього стало відомо, що на вимогу української влади радник-посланник посольства Росії в Україні Володимир Лисенко, який займався питаннями перебування Чорноморського флоту Росії, має залишити країну до 29 липня.

Голова МЗС РФ Сергій Лавров назвав це рішення новим недружнім кроком України і додав, що організатори висилки російського дипломата з України намагаються розігрувати подібні події у своїх внутрішньополітичних цілях.

За матеріалом РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Росія визнала свою провину в перевезенні ракет Севастополем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути