пʼятниця, 14 листопада 2008 09:52

Росія веде проти України інформаційну війну

Росія веде проти України інформаційну війну
Експерт з інформаційних війнах Лідія Смола вказує на наявність інформаційно-психологічної атаки Російської Федерації на Україну.

"Росія досить ефективно проводить інформаційно-психологічну війну щодо України. Вона проводить її системно, планово, з чітко певними структурами. В Україні ми досить ситуативно на це реагуємо. А якщо говорити про протидію, то ми діємо не на попередження і не на превентивні кроки, а просто реагуємо", - сказала експерт в інтерв"ю "DeutscheWelle".

При цьому Смола вважає, що українські спецслужби і Міністерство закордонних справ України правильно відреагували на інформаційно-провокаційну акцію - дії Посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна, який виступив "співорганізатором відверто провокаційної антиукраїнської акції", під час якої планувався показ російського фільму "Мистецтво зради". Але цього замало, - говорить експерт.

Вона упевнена, що цим вдало користуються російські мас-медіа, щоб показати Україну в невигідному світлі.

На думку Смоли, це псує міжнародний імідж України, а російські інформаційно-провокаційні послання віддаляють Україну від НАТО та ЄС.

Нагадаємо, у фільмі, який російське Посольство мало намір показати українцям, мова йде про російсько-грузинський конфлікт і нібито участь у ньому українців.

У МЗС України стверджують, що відеоматеріал сфабрикований російськими спецслужбами. У картині все поставлено з ніг на голову: глядачеві окрім іншого нав"язується цинічне твердження про нібито "незаконні постачаннях" Україною зброї до Грузії, - коментує український МЗС.

Показ фільму в одному з готелів Києва Служба безпеки України заборонила. Разом з тим, за сприяння українських депутатів з Партії регіонів росіяни хочуть продемонструвати його у Верховній Раді.

Ліга.
Зараз ви читаєте новину «Росія веде проти України інформаційну війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути