пʼятниця, 08 травня 2015 11:14

Росія та Україна вже готові до компромісу - експерт

Росія та Україна вже готові до компромісу - експерт

 Введення миротворців ООН на Донбас можливе лише тоді, коли Росія та Україна знайдуть формат, який би задовольнив обидві сторони. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Антон Круть. Він також вважає, що сторони готові до компромісу.

"Україна має шанси отримати допомогу від ООН у вигляді миротворців, але яким буде формат цієї місії? Очевидно Лавров (міністр закордонних справ Росії - ред) розраховує, що у ній візьмуть участь російські миротворці. Ще на початку весни українська сторона була категорично проти цього. Бо це означало б легалізацією російських окупантів на українській території. Але зараз відбуваються певні процеси в напрямку порозуміння між Україною та Росією. Його конкретні параметри ще незрозумілі. Бачу, що російська сторона тисне, хоча б у тому, що ініціює обмежене загострення конфлікту. Тобто російсько-терористичні війська стрілятимуть, але масштабного наступу не буде. І таким чином тиснутимуть на українського президента аби він був більш поступливим. Для України припинення вогню у будь якому разі буде позитивом", - каже експерт.

Компроміс щодо миротворців, за словами Крутя, шукатиметься не на Мінських переговорах, а "щонайменше на рівні президентів".

"Те що Генсек ООН приїде в Україну слід розцінювати як жест миру, але не більше. Бо практичні речі вирішуються на консультаціях між країнами-членами Ради безпеки ООН", - додав Круть.

Нагадаємо, що учора у Ґданську президент України зустрівся із генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном. Порошенко сказав, що ООН має відігравати більшу роль у врегулюванні ситуації на Донбасі та, зокрема, направити туди миротворчу місію.

Зараз ви читаєте новину «Росія та Україна вже готові до компромісу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути