четвер, 07 листопада 2013 12:55

Росія судитиметься проти України через невиконання газових угод Тимошенко - "регіонал"

Росія судитиметься проти України через невиконання газових угод Тимошенко - "регіонал"

Російська Федерація готує судовий позов проти України через недобір Києвом обсягів газу, передбачених контрактом 2009 року. Цей контракт підписувала екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це заявив лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов журналістам на брифінгу в четвер у Києві.

"На сьогоднішній день, за моєю інформацією, готується позов Російської Федерації до шведського суду. Я не знаю, чи відповідає це дійсності, чи ні, але така інформація до нас прийшла. На $10 млрд з приводу підписаного контракту Тимошенко з Російською Федерацією за той газ, який не добрали у Росії", - повідомив Єфремов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойко пригрозив різко зменшити закупівлі російського газу

"Якщо уявити собі, що завтра Російська Федерація виграє в суді Швеції, a ми в цей період розглядаємо питання про те, що на комфортне лікування відправляємо ту людину, яка, по суті справи, стояла за прийняттям даного рішення. Прийнято відповідне рішення, яке не може не надати тиску на депутатів фракції Партії регіонів щодо порушення судових процесів у США, Швейцарії", - підкреслив політик.

Як відомо газові угоди, підписані в січні 2009 року, припускають вирішення спорів у Стокгольмському арбітражі у разі нездатності врегулювати їх шляхом переговорів.

Представники української влади неодноразово заявляли, що не мають наміру звертатися до суду, сподіваючись добитися перегляду газових контрактів шляхом переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Росія судитиметься проти України через невиконання газових угод Тимошенко - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

100

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути