пʼятниця, 25 листопада 2016 10:33

Росія перетворить допит Януковича на шоу

Росія перетворить допит Януковича на шоу
Reuters

Колишній президент Віктор Янукович повинен бути допитаний не як свідок у справах про події на столичному Майдані, а як головний обвинувачений.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" сказав секретар РНБО Олександр Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін визначився із Януковичем

"У чому проблема цього допиту (запланований на 25 листопада допит у режимі відеоконференції .- Gazeta.ua)? У тому, що Януковича будуть допитувати як свідка, як не дивно це звучить. Цей допит ініціював захист бійців "Беркута", яких звинувачують у розстрілі активістів Майдану. Росіяни, що дали дозвіл на цей допит, хочуть зробити шоу, на якому "свідок" Янукович буде захищати "беркутівців" і поливати брудом Майдан", - зауважив він.

Янукович не визнає свою провину, сказав він.

"Він буде розповідати, що "Беркут" виконував свій обов'язок і таке інше. Суд пішов назустріч захисту підозрюваних у вбивствах і став інструментом реалізації чужого сценарію. Я переконаний, що Януковича треба допитувати не як свідка, а як головного обвинуваченого. І для цього є всі підстави. Починаючи від масштабної корупції і закінчуючи його особистою відповідальністю за розстріл Небесної сотні", - розповів секретар РНБО.

На його думку, Януковича також потрібно судити за державну зраду: "Згадайте підписане ним звернення до Путіна про введення військ в Україну. За це треба відповідати".

Водночас Турчинов переконаний, що якщо українська сторона не може забезпечити його доставку в Україну, значить має бути заочне правосуддя.

"Український суд повинен служити Україні та її законам, а не працювати масовкою у сценарії російських спецслужб", - резюмував секретар РНБО.

25 листопада Януковича за допомогою відеозв'язку допитають як свідка у справі про злочини на Майдані. Сам він буде давати свідчення в Ростовському обласному суді. Засідання розпочнеться о 13:00 за Києвом.

Зараз ви читаєте новину «Росія перетворить допит Януковича на шоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути