понеділок, 16 червня 2014 15:11

Росія перекинула до кордонів України техніку і військових - Парубій

Росія перекинула до кордонів України техніку і військових - Парубій
Фото: zik.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони РНБО Андрій Парубій заявляє про зосередження значної кількості військової техніки та особового складу Збройних сил Російської Федерації у прикордонних з Україною районах і про їхню готовність у будь-який момент почати активні дії.

"Тільки за останню добу, незважаючи на те, що президент Росії Путін повідомляє про відведення військ від нашого східного кордону, у нас є інформація, що 15 червня збройні сили Російської Федерації до прикордонних з Україною районах передислокували окремі підрозділи 76-ї Псковської десантної штурмової дивізії, а також чотирма військово-транспортними літаками Іл-76 здійснено перекидання особового складу - близько 150 військовослужбовців та техніка 76-й десантної штурмової дивізії на аеродром Міллерово, який знаходиться в 20км від кордону з Україною ", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві .

Крім того, за словами Парубія, планується відправка до прикордонних з Україною районів батальйону тактичної групи берегових військ Північного флоту РФ.

Від також зазначив, що чисельність особового складу Збройних сил РФ, "який готовий в будь-який момент перейти до більш активних і агресивних дій", зосередженого поблизу державного кордону України на території РФ, становить 16 тисяч військовослужбовців, на території Криму - до 22 тис військовослужбовців, і на території Придністровської Молдавської Республіки - до 3,5 тис.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекинула до кордонів України техніку і військових - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути