четвер, 10 квітня 2014 02:08

Росія не переглядатиме політику після резолюції ПАРЄ - Пушков

Росія не переглядатиме політику після резолюції ПАРЄ - Пушков
Фото: rbc.ru

Прийнята сьогодні Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюція щодо ситуації в Україні "не означає, що Росія збирається терміново переглядати свою зовнішню політику і свої принципи". Таку думку висловив 9 квітня глава російської делегації в ПАРЄ, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков.

"У цій організації було багато резолюцій, і давайте не будемо перебільшувати їх значення. Від того, що нас до чогось закликали і взяли якусь резолюцію, зовсім не означає, що ми збираємося зараз терміново переглядати нашу зовнішню політику, наші принципи, - зазначив він. - Якщо більшість асамблеї вважає, що Росія несумісна з принципами Ради Європи, спочатку нехай подивляться наскільки вони сумісні самі".

Пушков підкреслив, що РФ "готова бути в ПАРЄ в умовах, коли наші колеги готові до діалогу". "Але якщо колеги будуть готові виключно до крику, галасу і засудження, ми не тримаємося за ПАРЄ і ми дали це зрозуміти", - зазначив глава російської делегації.

У той же час він додав, що Росія не змінила свою позицію і не збирається виходити з ПАРЄ. Але якщо більшість асамблеї прийме таке рішення, то вона підготує свою відповідь на це.

Нагадаємо, сьогодні ПАРЄ виступила категорично проти федералізації України, а також звинуватила Росію в анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Росія не переглядатиме політику після резолюції ПАРЄ - Пушков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути