Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2022 20:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія готується до довготривалої війни" - Резніков

"Росія готується до довготривалої війни" - Резніков
Міністр оборони Олексій Резніков попросив НАТО не дозволити затягнути війну. Фото: eastnews.ua

За багатьма ознаками Росія веде підготовку до довготривалої війни. Вона переходить у затяжну фазу.

Міністр оборони Олексій Резніков сказав про це на виступі в Раді закордонних справ ЄС на рівні міністрів оборони за участю генерального секретаря НАТО, передає "Ліга".

Він наголосив, що в Херсонській і Запорізькій областях російські окупанти будують фортифікації, щоб за необхідності перейти до оборони.

Резніков закликав європейських колег і керівництво НАТО не дати затягнути конфлікт. Україна зацікавлена в отриманні міжнародної допомоги. Прагне купувати зброю максимально швидко і в потрібних кількостях.

"Нам потрібні танки, бронемашини, засоби ураження на довгих дистанціях: MLRS, важка артилерія, авіація, ракети", - каже міністр.

Необхідно постачати озброєння, виходячи також з критерію розвитку здібностей ЗСУ.

"Щоб у результаті ми отримували не просто гармати, а одночасно засоби контрбатарейної боротьби, машини управління, БПЛА для наведення на цілі, засоби ППО/ПРО для прикриття. Елементи цього комплексу можуть надходити з різних країн, але внаслідок інтеграції ми матимемо якісну перевагу", - упевнений Резніков.

Для цього треба забезпечити контакт між військовим штабом ЄС і ресурсами European Peace Facility, НАТО, а також EUROCOM США та програмами американського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаубиці від США "дуже ефективно" допомагають Україні ліквідовувати ворога - ЗМІ

"Ми справді цінуємо підтримку, яку ви надаєте, і розуміємо, що вона не може бути безмежною. Тому зацікавлені у її максимально ефективному використанні", - підсумував Резніков.

Сенат Сполучених штатів Америки схвалив пакет допомоги Україні в розмірі $40 млрд. Це рішення підтримали більшістю голосів під час процедурного голосування в понеділок, 16 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Росія готується до довготривалої війни" - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути