середа, 02 липня 2008 18:09

Росія більш корумпована, ніж Україна

Україна посідає 118 місце зі 180 країн світу за індексом сприйняття рівня корупції.

Про це свідчать результати дослідження корумпованості країн світу Міжнародної громадської організації з протидії корупції Transparency International, розміщені на її сайті.

Індекс сприйняття рівня корупції України становить 2,7 пунктів з 10.

Згідно з методологією дослідження Transparency International, бал індексу сприйняття корупції відображає сприйняття рівня корупції підприємцями та аналітиками і оцінює його за шкалою від 10 (корупція майже відсутня) до 0 (дуже високий рівень корупції).

Як сказано у звіті організації, така ситуація з корупцією в Україні пов"язана з відсутністю прозорості у процесі впровадження антикорупційних заходів, а також з вибірковістю у боротьбі з корупцією.

"Більшість судових справ за корупційні діяння порушуються зазвичай проти дрібних чиновників або політичних опонентів владної більшості", - йдеться у звіті.

Водночас серед досягнень України на шляху у боротьбі з корупцією експерти Transparency International виділили, зокрема, те, що міністерство юстиції та парламентський комітет з боротьби з корупцією та організованою злочинністю готують до другого читання пакет антикорупційних законопроектів, ініційованих президентом Віктором Ющенком.

Крім того, організація позитивно оцінює роботу, що проводиться над поправками до закону про закупівлю товарів та послуг.

Серед країн колишнього СРСР ще нижчий рівень сприйняття корупції, ніж Україна, мають, зокрема, Білорусь (2,1), Азербайджан (2,1), Росія (2,3), Таджикистан (2,1), Туркменистан — 2,0.

Водночас Вірменія – на 99-му місці серед країн за сприйняттям рівня корупції (показник 3,0), Грузія – на 79 місці (3,4 пункти), Румунія – на 69-му місці з показником 3,7, Латвія – на 51-му з показником 4,8.

Менше 3-х пунктів з 10-ти також набрали такі країни, як Пакистан та Аргентина, менше 5-ти – Греція, Індія, Мексика, Бразилія, Саудівська Аравія та Таїланд.

Найкращі результати у сприйнятті рівня корупції мають Нова Зеландія, Данія і Фінляндія з корупційними індексами 9,4 пунктів.

Водночас найнижче сприйняття рівня корупції зафіксовано у Сомалі і М"янмі (корупційний індекс 1,4 пунктів), повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Росія більш корумпована, ніж Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути