пʼятниця, 20 лютого 2015 15:56

Російський журналіст написав, як військових РФ відправляють в Україну

Російський журналіст написав, як військових РФ відправляють в Україну

Російський журналіст видання "Комерсант" Ілля Барабанов взяв інтерв'ю у російських військових, яких відправляють воювати в Україні.

Про це йдеться в репортажі для "Коммерсанта".

У статті Барабанов розповідає про кількох молодих військових, які донедавна проходили контрактну службу в одній з російських окремих мотострілкових бригад.

"Два-три тижні тому все змінилося, і ось вже двоє товаришів по службі без відзнак обіймаються на одній з площ Горлівки, інший в тій же соціальній мережі розміщує фотографію, де троє молодих хлопців сидять на броні десь на дорозі на Дебальцеве. Третій - кадр із застряглим в окопі деенерівським танком - головною визначною пам'яткою на в'їзді в зруйнований Вуглегірськ", - пише журналіст.

За його словами на війну на Донбасі вони потрапили після 20 січня, коли на Донбасі відновилися активні бойові дії. Воювати молоді хлопці поїхали нібито "добровольцями" - перед від'їздом підписали рапорти про звільнення.

"Тут вони ніби як у безстроковому відрядженні. Командири були не проти, навпаки, порив вони вітали, розповівши, чому саме зараз і саме в ці місця треба поїхати батьківщину захищати", - пише Барабанов.

"Логіка військових дій в останні місяці досить проста: на виконання бойових завдань з боку чи то самопроголошених республік, чи то "окремих районів Донецької та Луганської області" (як написано в Мінській угоді) виїжджають ті, хто дійсно вміє воювати. Вони вирішують поставлене завдання і відходять, а в зайнятий ними населений пункт, в комендатури і на блокпости зустрічати журналістів заступають вже місцеві ополченці, з готовністю розповідають про своє шахтарське минуле. У якийсь момент можна і правда вирішити, що на війну з "хунтою" піднялися виключно місцеві, але потім хтось проговорюється: - За тим териконом буряти стоять. - А що за буряти? - Ну ... Донбаські індіанці ....

В останні дні перед остаточним штурмом Дебальцеве, щоб зайвий раз не світити "бурятів", журналістам постаралися максимально закрити в'їзд в Вуглегірськ, звідки розвивався наступ всередину котла. Через пару днів після штурму, коли Дебальцеве остаточно "зачистять", на блокпости виставлять шахтарів, а журналістам знову буде відкрита дорога, повідомив Барабанов. Так званим російським "добровольцям" відразу сказали, що вони їдуть воювати в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Російський журналіст написав, як військових РФ відправляють в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути