субота, 03 березня 2018 20:00

Російський політолог проаналізував дії Кремля

Російський політолог проаналізував дії Кремля
Андрій Піонтковський пояснив вчинки Росії. Фото: Dagsmu

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський прокоментував останні дії Кремля. Експерт проаналізував ядерні погрози на адресу Заходу, "газове питання" та подальші дії Росії на Донбасі.

Свою думку Андрій Піонтковський висловив під час інтерв'ю з Апострофом.

Політолог розповів, що спроби Путіна переконати увесь світ у тому, що Росія може ядерним ударом знищити США є безглуздими, адже це і так відомо. Всі знають, що Росія може знищити Штати так, як і США можуть знищити РФ

Це відомо понад 50 років з часу Карибської кризи, коли Джон Кеннеді та Микита Хрущов зупинилися на межі катастрофи, зрозумівши і усвідомивши, що вони знаходяться в стані можливості взаємно гарантованого знищення

Експерт розповів , що "зброя майбутнього", яку Путін показав у відео під час звернення до Федеральних зборів РФ насправді виявилась не новими РК "Сармат", а ракетами "Воєвода", які стоять на озброєні вже більше 10 років. Крім того, нещодавно президент РФ розхвалявся балистичними ракетами, які здатні зруйнувати все в Сирії, проте і це виявилось неправдою.

Кілька місяців тому Путін відзначився тим, після чого в будь-якій країні президент пішов би у відставку – він на своєму планшеті показував американському кінорежисеру Оліверу Стоуну, як його чудові космічні сили руйнують все в Сирії. А виявилося, що це комп'ютерна гра, яку йому підсунули його люди з Генштабу. І так само йому підсунули ці картинки і розповіді про ракету "Сармат". І він у все це щиро вірить.

Андрій Піантковський сказав, що російське суспільство ще довго не зможе позбутися влади Путіна і його прихильників.

Це важкий стан в російському суспільстві. Путін дійсно знаходиться вже в такій стадії ментального розкладання, що за станом здоров'я він може опинитися не на своїй посаді, не будучи фізіологічно здатним виконувати свої завдання. Але на його місці опиниться хтось із цього натовпу – і це все дуже сумно і дуже важко.

Прокоментував політолог і "газове питання" він сказав, що такими діями Росія показує свою ненависть. Проте, попри все, політолог вважає, що розірвання контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом" може мати позитивний вплив на Україну.

Я думаю, що для України це дуже хороший момент. Якщо йде війна і Україна воює з російським агресором, то чим раніше будуть розірвані з ним всі економічні зв'язки, тим буде краще для перемоги.

Експерт сказав, що Росія готова до поступок на Донбасі. Адже будь-якою ціною треба запобігти тим санкціям, що були відкладені – заморожуванню та конфіскації активів російських олігархів і кремлівської еліти.

Я слухав виступ Курта Волкера, який каже, що погрози погрозами, але Москва говорить про можливість поступового відходу з Донбасу. Наприклад, під час прес-конференції з австрійським канцлером Путін говорив про можливість розміщення миротворців ООН на всій території "Лугандонії". Так що тут ми бачимо два різних процеси. З одного боку, ядерний шантаж, а з іншого – готовність до якихось поступок.

Український політолок назвав головну помилку Петра Порошенка. Це коштувало президенту втрати підтримки суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Російський політолог проаналізував дії Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути