четвер, 05 жовтня 2017 14:30

Російських артистів в Україні поставили в жорсткі рамки

Російських артистів в Україні поставили в жорсткі рамки
Фото: kp.ru

Верховна Рада підтримала зміни до законодавства, за якими російські виконавці зможуть гастролювати в Україні лише після узгодження зі Службою безпеки України.

232 народних депутати з третього разу проголосували за зміни до закону "Про гастрольні заходи в Україні".

Закон забороняє проведення гастролей, якщо в цьому бере участь людина, яка внесена до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

При проведенні заходів не допускаються заклики до пропаганди сепаратизму, комуністичного чи націонал-соціалістичного тоталітарних режимів і їхньої символіки. Зобороняють заходи, що популяризують або пропагують Росію та її органи влади, чиновників, які створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують або визнають правомірною окупацію території України.

Якщо учасником гастролей є громадянин країни-агресора, то організатор не пізніше, ніж за 30 днів до дня проведення гастролей подає в СБУ запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора для участі в заході. Протягом 10 днів з моменту отримання запиту СБУ розглядає і надає організатору гастролей відповідь про наявність чи відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора для участі в гастролях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стас П'єха з компанією артистів виступили в окупованих Донецьку та Луганську

Бойовики ДНР нещодавно призначили російського співака та депутата Йосипа Кобзона почесним керівником дитячої музичної школи на окупованій території.

Зараз ви читаєте новину «Російських артистів в Україні поставили в жорсткі рамки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути