вівторок, 26 липня 2022 05:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські війська готуються до контрнаступу ЗСУ – ISW

Російські війська продовжували зміцнювати свої позиції у Запорізькій та Херсонській областях. Окупанти готуються до контрнаступу українських військ.

Загарбники риють окопи на території Запорізької атомної електростанції (АЕС) та ховають військову техніку у житлових кварталах, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на голову Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха.

Глава міськадміністрації Енергодару Дмитро Орлов додав, що російські війська продовжують використовувати оборонні позиції навколо Запорізької АЕС для обстрілу населених пунктів у Дніпропетровській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині вже триває - ізраїльський офіцер

У Головному управлінні військової розвідки (ГУР) України зазначили, що російські сили також частково відновили роботу бетонного заводу у Мелітополі для зміцнення оборонних рубежів та вогневих позицій та відновлення аеродрому у місті.

У ГУР уточнили, що спроби Росії відновити аеродром вимагатимуть щонайменше 21-28 днів і навряд чи зроблять його цілком працездатним.

Автор: ISW
  Росіяни будують понтонні переправи біля зруйнованих мостів
Росіяни будують понтонні переправи біля зруйнованих мостів

Українські джерела опублікували кадри, на яких російські війська нібито перекидають танки та бронетранспортери через населені пункти на південь та північ від Мелітополя, ймовірно, у напрямку Херсонської області.

Радник Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань повідомив, що російські сили намагаються залатати Антонівський міст, але навряд чи відновлять його пропускну здатність для перевезення важкої військової техніки. На кадрах із геолокацією також видно, як російські війська будують понтонний міст через річку Інгулець біля Даріївки, приблизно за 17 км на північний схід від Херсона.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська готуються до контрнаступу ЗСУ – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути