середа, 05 жовтня 2022 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські дипломати "розганяють" відверті фейки про війну в Україні

Російські дипломати "розганяють" відверті фейки про війну в Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 5 жовтня.

Посол Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у середу вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Постачання США та їхніми союзниками військової продукції Києву посилюють небезпеку прямого військового зіткнення РФ та країн Заходу", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров розродився новою брехнею про "приєднання" українських земель до РФ

Дезінформацію ширить і очільник дипломатичної місії РФ у Іспанії:

"Київський режим робив усе, аби продемонструвати, що не є представником інтересів населення окремих регіонів, провокуючи там людські жертви та руйнування внаслідок безперервних бомбардувань, які ведуться з 2014 року".

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що визнання іншими державами входження тимчасово окупованих територій України до складу РФ "абсолютно неважливо, оскільки наведено величезну кількість юридичних аргументів, зокрема посилання на статут Організації Об'єднаних Націй і на декларацію Генасамблеї ООН, в якій роз'яснено: всі повинні поважати територіальну цілісність держав". Це – дезінформація, попереджають у РНБО.

Посол РФ у Сполучених Штатах Анатолій Антонов також заявив, що Вашингтон "наближається до небезпечної межі, стаючи стороною конфлікту в Україні, дипломатичні зусилля щодо врегулювання не будуть ефективними, доки Захід використовує київський режим як найманця проти Росії". Це – маніпуляція.

Зараз ви читаєте новину «Російські дипломати "розганяють" відверті фейки про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути