Ексклюзиви
понеділок, 10 квітня 2023 13:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська пропаганда просочилася у світові ЗМІ: добірка фейків

Російська пропаганда просочилася у світові ЗМІ: добірка фейків
Дезінформацію поширило ліванське видання Al Mayadeen. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 10 квітня.

Світові засоби масового інформування поширили дезінформацію та низку неправдивих новин щодо війни в Україні, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД в Telegram. Зокрема американський аналітик Брайан Берлетік проманіпулював заявою у своєму Telegram-каналі:

"Опитування 2013 року, які фінансувалися урядом Сполучених Штатів Америки, щодо Криму та України показують, що нація була розділена. Багато хто віддавав перевагу Росії або мав спорідненість із нею, а російська мова була принаймні такою ж поширеною в державі, як і українська".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни панікують через контрнаступ ЗСУ – ISW

Дезінформацію поширило також ліванське видання Al Mayadeen.

"Росія виникла як антизахідна політична держава у Х столітті, коли її перші правлячі міста та династії, Рюриковичі, вирішили навернутися на православ'я. Папа і його політичне королівство вважали це викликом. Цей виклик зростав з розширенням Російської Імперії як нової Візантії", – йдеться у публікації.

Інститут Шиллера оголосив про проведення конференції, метою якої є пошук мирного рішення у так званій проксі-війні. Це – фейк, попереджають в РНБО.

"Це проксі-війна між США, Великою Британією й НАТО – з одного боку, та росією – з іншого, причому також назріває конфлікт із Китаєм", – сказано у повідомленні.

Американське видання The New York Times із посиланням на "анонімний авторитет" натякнуло на можливе припинення військової допомоги Україні з боку США. Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Російська пропаганда просочилася у світові ЗМІ: добірка фейків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути