Ексклюзиви
четвер, 25 квітня 2019 17:20

Російська паспортизація Донбасу: Рада зробила важливе звернення

Російська паспортизація Донбасу: Рада зробила важливе звернення
Фото: igotoworld.com

Верховна Рада звернулася до країн світу з вимогою не визнавати законність отримання російських паспортів жителями окупованого Донбасу.

Відповідну постанову підтримали 230 народних депутатів.

Документ розроблений з метою засудження протиправних дій керівництва РФ, що порушують державний суверенітет та територіальну цілісність України, засудження міжнародним співтовариством, у тому числі парламентами іноземних держави та міжнародними організаціями, деструктивних та злочинних дій російської влади. У зв'язку з цим ВР пропонує посилити режим міжнародних санкцій проти РФ.

"Мені здається, що у залі є цілковите — можливо, крім однієї фракції — розуміння, що ми маємо засудити злочинне рішення президента країни-агресора Російської Федерації Путіна про грубе втручання у внутрішні справи України... Усвідомлюємо небезпеку, яку несе цей крок: це спроба заморозити конфлікт на Донбасі. Це відкриває шлюзи Росії, щоб розпочати повномасштабний наступ під егідою захисту громадян РФ", — сказала віце-спікер Ірина Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паспорти РФ на Донбасі: анексія, гра із Зеленським чи вимушений пошук мігрантів

24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким дозволив видавати жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей російське громадянство лише на основі заяви.

У зв'язку з цим Україна звернулася до Ради Безпеки ООН.

Зараз ви читаєте новину «Російська паспортизація Донбасу: Рада зробила важливе звернення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути