понеділок, 06 серпня 2012 10:37

Роль Мельниченка мінімальна - йому нічого не загрожує — Фесенко

Роль Мельниченка мінімальна - йому нічого не загрожує — Фесенко
Володимир Фесенко каже, що Мельниченко більше піариться. Фото: liga.net

Микола Мельниченко намагається видаватись значущою фігурою, але в нього це не виходить.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко, коментуючи затримання екс-майора у Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні життя Мельниченка буде у небезпеці - адвокат

"Роль Мельниченка у сьогоднішній політичній ситуації в Україні мінімальна. Касетний скандал торкається позавчорашніх політичних справ. Хоча деякі фігуранти і зараз задіяні у нинішній політиці, то інформація про них вже відома і вона не є таким компроматом, який може суттєво змінити ситуацію. Так, не завершена справа Гонгадзе. Але це вже не від Мельниченка залежить, а від судово-правоохоронної системи, наскільки вони готові піти до кінця", - наголосив експерт.

"Мельниченко — це сучасний український Хлестаков, - додав Фесенко. - Він хоче намагатися бути якоюсь значущою фігурою, але в нього не виходить, бо масштаб особистості дуже дрібний. Всі його заяви — це намагання ще раз звернути на себе увагу. Він до цього вже настільки звик, для нього це як наркотик".

Водночас, Фесенко відкидає версію про те, що у затриманні Мельниченка винна італійська мафія, як про це говорили його близькі.

"Просто в Ітілії чомусь затримують українських діячів, на яких є ордери Інтерполу. Далі суд має розглянути цю ситуація. У Мельниченка, враховуючи його історію, є можливість попросити притулку, або звернути увагу на політичні обставинин його справи. Вірогідність його видачі Україні не висока. Якщо не видали Авакова, то навряд чи видадуть і Мельниченка", - вважає політолог.

Також він не виключає, що Мельниченка можуть видати не Україні, а США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко перебуває у найбільшій тюрмі Неаполя - без адвоката і права на дзвінки

"Там він мав притулок, можливо є міжнародні правові механізми. Для Мельниченка це був би найкращий варіант. Американцям Мельниченко може знадобитись на майбутнє. Він формально потрібний, як фізична фігура, яка може бути свідком у тих чи інших справах. Свого часу від нього вже багато взяли, хоч і не все, але зараз ціна цієї інформації вже не така вагома", - додав Фесенко.

Проте, експерт нагадав, що раніше окрім "кольчужного скандалу" американці плівки Мельниченка не використовували. Тому ця версія є більше "конспіративною".

"Хоча якісь варіанти можуть знайтись. Враховуючи справу Тимошенко, можливо вони це використають якось опосередковано. Але ця версія не головна, і скоріше за все, Мельниченку нічого не загрожує", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Роль Мельниченка мінімальна - йому нічого не загрожує — Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути